16 aug. 2013

Mafia din Justiție / plumbul zilei

Noroc c-a fost arestată mă-sa pentru mita record că așa aflăm că beizadeaua a omorât trei oameni într-un accident rutier și dosarul nu a ajuns nici acum în instanța, dupa DOI ANI JUMATE de la comiterea faptei.
Că era baut, ca initial a pus pe altcineva sa minta ca a fost la volan în locul lui - sunt deja detalii...
Întrebare de bun simț: procurorul care ține dosarul la prăfuit și seful lui de Parchet trebuie doar dați afară sau bagați în puscărie, langă mă-sa beizadelei?


Că judecătoarea cu cătușe pe mâini și-a ajutat plodul e de înțeles – până la o limită. E părinte. Dar ca părinte s-a gândit vreo secundă la fetița rămasă orfană? “Nu ne-a căutat niciodată. Nu i-a dat acestei copile nici de o ciocolată”, spune mătușa orfanei.
Întreb și eu ca nepriceputul în ale Justiției: în ce țară din lume, un dosar pentru un accident rutier stă doi ani jumate dosit de procurori cu apucături de mafioți?
În ce țară din lumea asta apare un astfel de caz în presa locală, aproape lunar și nimeni nu mișcă niciun deget? În ce țară din lumea asta apare subiectul la o televiziune centrală de știri și nu intră procurorul general sau mama procurorului  general, mama CSM-ului sau cum îi mai cheamă, în direct, să spună că îi trimite la plimbare pe procurorii deveniți avocații Diavolului?
Sunt curios cîți amărăți care au furat o pâine ca să aibă ce mânca sau o scândură ca să aibă ce pune pe foc în soba din casa de chirpici au înfundat pușcăriile patriei în urma unor sentințe bazate pe rechizitoriile zeloase ale aceluiași procuror. Că, precum în bancul cu vulpea păcălită electoral, democrația e acolo sus, în aerul rarefiat de imunități iar jos e bătăia de joc.
Justiția? Spunea odată Liviu C. Că în România, pânza cu care e legată la ochi cucoana asta cu balanța în mână nu e opacă (simbol al imparțialității totale) ci transparentă. Și nu neagră, ci colorată după siglele partidelor aflate la putere.
Poate a ajuns coana asta Justiția în așa hal și pentru că, în cazul acestui accident, a fost violată la drumul mare de beizadeaua Florin Cergan. Și ca la orice mârșăvenie, victima a fost ținută de mâini ca să se zbată de purtătoarea de robă Veronica Cîrstoiu (mama beizadelei) și de gură ca să nu țipe de procurorul de caz.


Daniel VINCA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

liber la opinii si critici; injuratura insa stimuleaza cenzura!