19 feb. 2010

Scrisori-al de la Obama: Jack poliţistul nemţean si băiatul cu pizza





Pleacă medicii pe capete spre occident. Pleacă si alţi specialişti de soi în pregătirea cărora statul român a investit o căruţă de bani dar pentru că salariile de la noi is al naibii de piticoate respectivii nu doresc să fie profesionişti coreeni. Adică să muncească doar... pe medalii.

Nu prea s-a auzit, până acum, de dorinţa Occidentului de a ne fura şi creierele de sub caschete. Ei bine, uite că Obama vrea acum, în America, şerifi importaţi din ţinutul Neamţului. L-a dat pe spate măreţul dosar penal întocmit cu promptitudine unuia pus pe glume proaste anti-poliţie...

...............

Dear Daniel

Salut şi iar salut. Las politeţurile deoparte şi intru direct în problemă. Am big rugăminte la tine: vreau urgent nişte numere de telefon de la Ministerul Poliţiei, de la IGP şi de la şerifii voştri din Neamţ care au rezolvat cu maximă promptitudine periculosul caz cu pizza trimisă la mişto poliţiştilor care investigau amărâta aia de talhărie de la casa de pariuri.

Da, ştiu că încă nu a fost prins talharul care a ameninţat casiera cu o armă. Dar cum arma putea fi de jucărie e evident că fapta respectivă e mai puţin gravă decât gluma criminal de proastă la adresa poliţiştilor. Bine că l-au prins pe acel terorist periculos care şi-a permis să ia peste picior haina statului.

Am înţeles că, având acum dosar penal pentru înşelăciune, "expeditorul de pizza" îşi va băga minţile în cap for ever.

Mie chiar mi se pare un dosar bine documentat. Chiar dacă patronul păgubit a spus că nu se constituie parte civilă, să nu uităm că paguba e totusi importantă: vreo 11 dolari în banii noştri. Dacă dăm deoparte TVA-ul (vreo doi dolari) şi eventualul impozit pe profit (încă 1 dolar), vedem că statul român a fost pagubit cu vreo trei dolari. Adică ditamai preţul pe un pachet de ţigări.

Vigilenţa poliţiştilor care l-au prins pe glumeţ şi care au hotărât trimiterea lui în faţa procurorului - presupun că a fost o şedinţă profesionistă pe caz, nu gen "să trăiţi, şefu', aveţi maximă dreptate!" - arată că aveţi şerifi la Neamţ mai strong decât Jack, poliţistul texan. Să se sature individul de glume proaste la adresa organului (de poliţie) şi să vadă că glume profund intelectuale se pot strecura şi între coperţile unui dosar penal. Cu număr de ordine dat de o instituţie a statului, ca să-i intre minţile în cap!!!

My friend

Aşa că te rog, verry quikly, ajută-mă să transfer în America vreo câteva plutoane de şerifi de la voi. Şi la noi, vor trebui să facă acelaşi lucru profesionist: să-i prindă când or putea pe amărâţii de mafioţi dar să facă dosare penale grele, doldora de probe şi interceptări, pentru înşelăciuni babane cât preţul unei pizza!!!

Expeditor: Obama

Destinatari: Daniel Vinca & Realitatea

P.S. Am auzit că unii vajnici şerifi de la voi (subliniez, UNII) se închină la un zeu mai puţin cunoscut, Garcea...

.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

liber la opinii si critici; injuratura insa stimuleaza cenzura!