22 iul. 2009

Obama: vreau doua tiruri de diplome

Mi-a scris iar amicul de la Casa Alba. Barack Obama pare foarte interesat de afacerea cu tiparire de diplome.
...............................................................................
Hello Daniel from Romania,
Vazui la voi ca e big panarama cu diplomele de la Fabrica - pardon Universitatea - Spiru Haret. Chiar nu va inteleg. In loc sa va bucurati ca in criza asta nenorocita merge o afacere pe roate, voi vreti sa o abramburiti...
Mi-au zis americanii mei de la MC Donald's si de la Ford ca ei nu vand pe an, in Romania, cat au vandut cei de la Spiru. Inseamna ca firma de la voi e big afacere si trebuie premiata de Camera de Comert pentru profit si rentabilitate.

Dear Daniel

Foarte invidiosi cei din firmele de prestari servicii de la noi. Cei care fac copii xerox. Is albastri de suparare: ai nostri abia vand o copie color cu 20-30 de centi, pe cand aia de la spiru vand diploma colorata cu 300 de euro. Deci de 10.000 de ori mai scump...

Chiar ma gandeam sa le propun o afacere. Parteneriat public - privat. O asociere guvernul USA cu decanatul (mie aia din conducerea USP mi se par niste adevarati moguli priceputi la afaceri). Sa ne trimita vreo doua tiruri de diplome pe care sa le vindem noi aici (evident, mai punem si noi un mic adaos comercial).
100.000 de studenti pare mult la nivelul Romaniei dar la cei 250 de milioane de americani nu e mare branza. Putem merge chiar pe 200.000. Sau pe 300.000. Sa crape Hawardul de ciuda, ca aia nu au inteles niciodata ideea de invatamant superior de mase sau avantajul diplomelor la kilogram...

La noi, nu se pune mare greutate pe diploma ci pe ce stie sa faca omul. Dar voi da eu o ordonanta de urgenta prin care orice salariat sa aiba diploma de studii superioare.
Calaretii de rodeo sa aiba diploma de Facultate de Rodeo. Putem face Facultate de Hakeri si, de ce nu, Institut pentru Teroristi. Parca e altceva sa judecam nu un terorist parlit, analfabet ci un terorist periculos cu diploma de facultate (daca are si master ii mai dam 2 ani la pedeapsa, mergem pe forma calificata a infractiunii).

O sa iau legatura si cu Vanghelie, ala care garanteaza pentru ministri (vezi Andronescu) sau ii demite (vezi Oprea). Poate il punem sef la Liga Studentilor Americani, sa le apere drepturile studentilor, absolventilor si urmasilor lor, in veacul vecilor amin.
El mai black la culoare, eu black de-a binelea - o sa ne intelegem de minune. Stiu ca e verry important in campania lui Mircea Geoana (cu toate ca eu cred ca il pune la munca de pomana).

Mii de salutari si de titluri...

Expeditor: Barack Obama
Destinatar: Daniel Vinca

p.s. - Bill Gates se intereseaza de pretul universitatii. Si-a dat seama ca hartia bate computerul, ca diploma bate netul...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

liber la opinii si critici; injuratura insa stimuleaza cenzura!