6 iun. 2009

VOTEZ! DE-AL NAIBII!


* m-am prins ca absenta la vot ii avantajeaza pe bufoni, trisori, derbedei, fufe, bagabonti si alte jivine din politica
* nu cer altora sa faca la fel ca mine: respect alte optiuni asa ca nu o injurati (prea tare) pe a mea

Da, am hotarat. Duminica votez! Inca nu stiu pe cine. Dar m-am hotarat sa votez pt ca am ajuns la concluzia ca o fi absenteismul o palma la adresa clasei politice, dar pana or pricepe astia morala,unii dintre ei au de castigat. Castiga acum, pt ca pe fondul unei prezente slabe, o mana de voturi obtinute prin pacaleala, prin vrajeala sau prin furtisaj au o valoare mult mai mare (procentual vorbind) decat in cazul unei prezente mai bune.

Spuneam azi unui tip pe care l-am cunoscut (doar) pe net ca daca plecam de la prezumtia ca intr-un spatiu mic de analiza un bandit politic obtine prin prosteala sau furaciune 10 voturi, la o prezenta de 100 de alegatori, e vorba de 10%.
Acelasi numar de voturi raportat la o prezenta mai mica, sa zicem de 50 de alegatori, inseamna 20%. Adica dublu.
Altfel spus, cei care platesc sau fura voturi cheltuie o anume suma pt fiecare vot in parte (sau un total financiar pt totalul numeric de voturi). Daca eu stau acasa, lucrez in favoarea banditului politic: ii dublez profitul electoral. Asa ca votez! De-al naibii!

Stiu ca politicienii romani sunt de cacao. Stiu ca pe listele fiecarui partid se gasesc destui incompetenti, lichele, pupincuristi, hoti de buzunare, pitipoance, derbedei si alte lighioane care nu merita stampila ci o flegma (stati linistit ca nu fac campanie nici independentilor)... Stiu ca nu numai unii dintre cei de pe liste ci si alti politicieni (pe care nu-i gasim acum pe buletinele de vot) merita acelasi dispret enorm. Dar au tupeul sa fie prezenti in campanie si sa "recomande" sau "sa garanteze" sau "ne convinga" sa-i votam pe cei de pe afise.
Stiu toate aceste motive care pe unii dintre voi v-au convins sa stati duminica acasa. Stiu ca aceste motive sunt adevarate (si mai sunt si altele, care tin de penal...), dar faptul ca din absenteism vor castiga chiar varfurile jigodiilor ma face sa ma duc la vot.
Stiu ca multi dintre voi sunt dezgustati - ca si mine - de circul pe care l-am vazut in locul unei campanii normale. Nu teme europene, nici macar teme nationale, ci un concurs gen daciada de dat la gioale. In orice dezbatere televizata in care erau reprezentantii a minim trei partide, dupa nici 5 minute uitau de oferta electorala si incepeau sa spuna, ca ori base, ori geoana, ori crin is "curve". Nu conteaza ca aceste "curve" nu candideaza acum. Poate vor candida mai incolo si e nevoie sa fie ori pupate'n dos ori atacate din timp...

Spune o vorba ca una din tarele democratiei e ca votul unui destept e egal cu votul unui bou. Dar daca desteptul sta acasa, votul boului... e mai egal. :))

Acu' nu stiu cu cine voi vota. Dar maine, inainte de a da cu stampila ma voi gandi inca o data la toata campania lor de rahat. Si pentru ca toate listele is impanate si cu fanfaroni, panarame, trantori, lichele, cocalari, pitipoance, nebuni sau infractori, probabil ca voi alege raul mai mic. Probabil ca voi pune stampila pe cei care m-au enervat (relativ) mai putin in campania asta.

Nu votez de drag. Va fi un vot dat pe invers. Dar votez constient ca daca stau acasa dublez castigul celor mai banditi, mai hoti, mai curve...

p.s. - tu ce faci? votezi sau stai acasa? spune "de ce?" la comentarii

2 comentarii:

  1. daniel, ai mare dreptate cand ii radiografiezi si le lipesti toate etichetele din text. le merita. puteau sa faca la fel ca in alte tari din europa - sa fie vot pe lista dar cu caseta separata pt fiecare europarlamentar, sa vada si partidele ce candidati preferam sau nu din pluton, care le-au adus voturi sau i-au ingropat...
    si eu stau inca pe ganduri... sa ma duc?... sa nu ma duc?
    misto argumentul ala cu raportul voturilor furate - parca ai fi de la asociatia "pro vot" :)

    viorel (care de fiecare data a votat altfel)

    RăspundețiȘtergere
  2. @ viorel
    si acu'... tot altfel? :)

    @ phidas
    cred ca nu ai reusit; ca ar fi cica f nervoasa pe la otv...

    RăspundețiȘtergere

liber la opinii si critici; injuratura insa stimuleaza cenzura!