10 iun. 2009

PSD a pierdut euroalegerile in colegiile baronilor agricoli Culita Tarata si Victor Surdu


* in colegiul fostului ministru Sarbu, PSD a pierdut 5 procente, iar in cel al lui Tarata, 15 procente * pe numar de voturi, in colegiul 3 Neamt (unde a ajuns Tarata deputat), prejudiciul PSD e de 7.500 de voturi (de la peste 14.000 in toamna, la nici 6.700 acum

"Rezultatele obţinute de PD-L în colegiile 1 şi 2 sunt devansate chiar şi de cele înregistrate în Colegiul nr. 3, zona Roznov, (deputat Culiţă Tărâţă - PSD) unde pare să se fi schimbat raportul de forţe. Aici, câştigătorul alegerilor din toamna trecută, PSD, a obţinut 6.418 voturi - 37,87% în timp ce PD-L a reuşit să iasă pe primul loc cu 7.366 voturi - 43,46%. (...)
"
În Colegiul nr. 6, zona rurală dintre Târgu Neamţ şi Roman (deputat Victor Surdu - PSD), pesediştii au pierdut supremaţia, dovedint că rezultatele din toamna trecută au fost nefireşti. PD-L a primit aici 9.335 de voturi - 45,76% devansând clar PSD care a obţinut numai 6.691 de voturi, adică 32,80%" (sursa: ziarul Realitatea Media - Neamt).

Remember toamna 2008:
In colegiul 3 Neamt batalia electorala dintre portocaliul Vlad Marcoci si candidatul rosu Culita Tarata a fost una dintre cele mai puternice din tara: cadeau gardurile de zecile de mii de afise lipite "tapet" (ale ambilor candidati, cu mentiunea ca alea ale lui Tarata erau pazite chiar de badyguarzi adusi din insula mare a brailei - cred ca avea istodor un post super pe blogul lui, "BODYGUARD LA AFISE"), intre copaci sau pe schelete de metal au fost plasate mii de bannere sau panouri (de n-spe mii de mp), tv-urile sau ziarele centrale au dat poze cu afisele electorale ale lui C. Tarata lipite si in interiorul unui cimitir, pe youtube - filmulete cu carnati si branza cu titluri care contineau cuvintele "Tarata" si "mita electorala". Tarata a ajuns deputat cu peste 52% voturi (pe o prezenta mult mai buna, a obtinut atunci peste 14.000 de voturi).
In colegiul 6, Victor Surdu, ajuns pe post de Agamita Dandanache - nu are nicio treaba cu Neamtul, nu are in acest judet nici macar o casa de vacanta :)) - a castigat si el atunci cu vreo 37%. Despre secretul victoriei sale (in conditiile in care a fost nominalizat candidat fix inaintea campaniei, dupa ce se retrasese din cursa candidatul initial al PSD) s-au spus vrute si nevrute. E greu de crezut ca Surdu ar fi carat carnati (neavand firma de profil prin zona), insa inclusiv la televiziunea locala a unui membru psd s-a spus ca "e greu sa filmezi plicurile".

In cele doua colegii din toamna, pt euroalegerile de acum cateva zile, nu au facut supercampanie nici aia portocalii, nici aia rosii (cu mentiunea ca, totusi, la Piatra Soimului, comuna din centrul colegiului lui Tarata, cu fix o saptamana inainte de vot a descalecat ditamai alaiul pesedist, cu Ponta, Marian Sarbu, Ilie Sarbu, Hrebe, Nechita si Geoana in frunte la o mare adunare electorala).

Un calcul simplu arata ca PSD a pierdut in colegiul lui Surdu 5 procente, iar in colegiul lui Tarata 15 procente. Luand in calcul si diferenta neta de prezenta, PSD poate numara in colegiul 3, de exemplu, o "gaura" de peste 7.000 de voturi.
Sapte mii de voturi!!! (ca sa nu se creada ca s-a gresit la tastare).

Nici PDL nu a luat in cele doua colegii mai multe voturi acum decat in toamna, dar cresterea procentuala (spectaculoasa mai ales in Colegiul 3) arata ca a reusit sa-si fidelizeze mai bine electoratul.

E putin probabil ca alianta (tip concubinaj) sa erodeze doar pe aia rosii nu si pe aia portocalii. Deci nu tine fenta cu vreo schimbare masiva de optica a unui electorat eminamente rural-agricol (in cele doua colegii analizate e vorba doar de comune, cu exceptia oraselului Roznov - unde cateva zeci de familii stau la bloc si alte cateva mii la case, pe ulite)...

S-au implicat mai putin deputatii psd pt a sprijini pe colegii lor care doreau sa ajunga europarlamentari? Sau, vorba cuiva, in aceasta campanie (si nici dupa) in colegiile 3 si 6 nu s-a mai vorbit despre mita electorala, despre carnati, branza sau plicuri?

De aia e greu sa te numesti PSD: pt ca e greu de stabilit daca onor deputatii Surdu si Tarata trebuie premiati pt rezultalele din toamna lui 2008 sau sanctionati pentru cele de la euroalegeri...

Comentati la greu ca e voie....

p.s. - daca-mi da cineva (care nu e acum pe mess), e o poza si mai faina pt textul asta

update:
BARÓN s.m. Senior feudal care avea pe pământurile sale drepturi absolute; titlu de nobleţe între cavaler şi viconte; persoană având acest titlu. [<>baron, cf. it. barone, germ. Baron]. (dexonline.ro)
baron, baroni s.m. (peior.) membru marcant al Patidului Social Democrat din România, care domină autoritar viaţa economică şi politică a unui judeţ sau a unui oraş (Notă: Definiţia este preluată din Dicţionar de argou al limbii române, Editura Niculescu, 2007)

3 comentarii:

  1. Ma sa fie.. a trecut aproape o saptamana de la alegerile alea si mai sunt unii care nu stiu ca PSD a castigat? Sa-ti dau linkul de la biroul electoral central sa il mai studiezi nitel?

    RăspundețiȘtergere
  2. pai normal ca a pierdut psd ca nu au mai fost atatea tiruri cu sacose cu carnati pt mituit electoratul
    :)) :)) :))

    valy

    RăspundețiȘtergere
  3. @ gelu
    gelu, reciteste textul; nu e vorba de rezultatul pe tara ci de cateva zeci de comune...
    eu stiu rezultatul pe tara si daca vrei alte dovezi pt titlu poti sa te interesezi la bej

    @ anonim

    "nu au mai fost atatea tiruri..." dar au mai fost? :)

    RăspundețiȘtergere

liber la opinii si critici; injuratura insa stimuleaza cenzura!