8 mai 2009

ziarul VESTEA nu mai apare!

Am preferat formularea "nu mai apare" pentru ca, sincer, nu stiu in acest moment daca e vorba de "suspendare" sau de "inchidere definitiva". Mi-as dori sa fie doar "suspendare temporara" dar practica dovedeste ca alte ziare care in ultimii ani au anuntat asa ceva au mers, de fapt, spre "inchidere" for ever...
De ce nu mai apare VESTEA? Simplu, din motive financiare, din cauza de nemiloasa criza... Ce-i drept, fiind cel mai tanar ziar aparut pe o piata cumva saturata, Vestea a cam tinut-o din criza in criza in cei peste patru ani (patru ani!!!) de prezenta pe piata media locala.
A fost o decizie greu de luat dar care s-a impus de la sine din cauza problemelor financiare ale firmei care editeaza ziarul.
Probabil ca vor fi unii tristi (mai ales ca VESTEA incepuse sa aiba locul sau si pe piata media dar si in comunitatea nemteana), probabil ca altii se vor bucura (mai ales cei care au mai fost criticati prin ziar).
Posibil sa apara si diverse speculatii legate de motivele acestei inchideri, carcotasii si raspandacii anuntand cauze fanteziste sau care ar putea da contur altor interese. Posibil si ca numele VESTEA sa fie amestecat in zilele urmatoare in teoriile unora care sufera de scenarita...
Din pacate, motivul e simplu si tine doar de bani (mai curand de lipsa lor) si, poate, (de ce nu?) de o anumita nepricepere a subsemnatului in a conduce o afacere.
Multumesc celor care, in cei patru ani si un pic, din consideratie pentru libertatea de exprimare sau din motive ce tin inclusiv de relatii personale au fost alaturi de VESTEA, au sprijinit intr-un fel sau altul chinul nostru zilnic de a oferi cititorilor vesti din Neamt.
Multumesc de asemenea celor care au lucrat in redactia VESTEA, ca jurnalisti sau ca personal tehnic, si care au facut eforturi mult mai mari decat bruma de bani primita de aici.

Daniel VINCA

P.S. - De nedescris reactia celor care lucrau pentru ziar la aflarea vestii neplacute. Cu cei din ziar am vorbit in birou, cu colaboratorii externi la telefon. Oameni deosebiti, o echipa deosebita (care, din pacate, se destrama)... Desi, la randul lor, s-au trezit intr-o situatie deloc placuta au avut fiecare reactii de suflet care nu pot fi descrise. Inca o data le multumesc pentru munca si sufletul lor pus in slujba VESTEA

18 comentarii:

  1. Sa fii tu sanatos!!!!! O VESTE o poti da oricand!!! Speram din tot sufletul ca va fi o VESTE BUNA!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Era de asteptat. Toate ziarele care nu sunt interactive si nu folosesc internetul ca mod interactiune cu cititorul vor disparea.
    Noi am avut o discutie mai de mult si daca va amintiti am spus si atunci aceste lucruri dar nu am fost luat in seama pentru ca era campanie electorala si venituri din reclame electorale .......
    Inca nu este totul pierdut puteti aparea online cu ziarul si ca orice ziar din lumea aceasta varianta online are mai multi cititori si scoate mai mult profit decat orice hartie.
    Dupa cum vedeti a venit dimineata media si la noi TREZIREA - un ziar nu se face numai cu linguseli politice si reclame electorale daca pui mana si faci treaba serioasa pe o editie online nu ai sa mai plangi ca este criza... in Piatra piata media-online este zero deci te poti baga pe un teren fara concurenta .... daca esti destept si orientat....
    Daca vrei sa nu ingropi vestea te pot ajuta dar conditiile mele sunt : profesionalism, seriozitate , apolitic , munca, munca, munca , munca , munca si inca putina munca.
    Acesta nu este un mesaj ostentativ ci unul de trezire si o propunere de intoarcere de la groapa a ziarului . Eu intind o mana si te ajut cu site-ul pt ziarul online, gazduire, promovare si ofer o perioada de gratie de 2 luni in care nu am pretentie la nici un leu .
    Daca esti orientat si intelegi notiunea de dimineata in media trezestete si contacteaza-ma sa discutam detalii.
    Iosub Robert - www.siteconstruct.ro
    0233.222111

    RăspundețiȘtergere
  3. Veste trista....ce pot sa mai spun...ma asez la calculator si tastez de zor, la fel ca voi toti, ca si cum e hrana mea...hrana sufletului...Si am sa mai pun un kg ( de stress, evident) si am sa mai oftez inca odata. Fruntea sus, insa! Afara e frig, bate un vint rece, dar...totusi...parca e soare...
    C ( nu spun de la ce....)

    RăspundețiȘtergere
  4. lume, lumeeee, vine vestea, vestea buna?...vestea rea ajunge la dumneata!
    ce a mai facut prefectul? nu-i interesant subiectul! ce se-ntimpla in sanatate? am murit de mult in soapte!
    toate sunt legate-n lant! vestea nu mai are-un sfant!

    //g.a.//

    RăspundețiȘtergere
  5. Asta este vestea rea la care nu se astepta nimeni. Vestea este rea pentru cei care stiu cate au fost investite in ziarul asta: munca, timp, bani si, nu in ultimul rand, suflet. Pentru cei implicati si pentru Daniel (cred ca vorbesc in numele unui numar mai mare de oameni decat numarul "carcotasilor") am un singur mesaj: asteptam cu totii VESTEA BUNA, adica VESTEA!

    Un cititor

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce tot atatea bocete pentru un ziar (ca multe altele) care se inchide?
    De ce nu priviti jumatatea plina a paharului si nu va ganditi si la cei care se bucura ca a mai disparut o voce a societatii civile (o voce a noastra) care mai spunea lucrurilor pe nume?
    - Cine scria acum cativa ani (prin 2006, parca) ca un mare shef de la CJ ocupa functia ilegal, fiind si inalt functionar si patron si admnistrator de firma? VESTEA!
    - Cine scria acum cateva saptamani cum Politia nu e in stare sa pazeasca propriile documente sa baze de date, astfel ca CNP-urile a milioane de oameni puteau fi vandute la un euro bucata? VESTEA!
    - Cine arata cum au ajuns unii parlamentari cumparand votul taranilor cu sacosa de haleala? VESTEA!!!
    Deci voi bociti pe blogul asta dupa un ziar amarat de provincie ca are cine se bucura de disparitia asta...
    Doamne fereste sa se mai inchida si alte ziare si sa ramanem cu unul singur in Neamt (ca pe vremuri). Telefoanele ne sunt ascultate, firmele sunt stranse de gat, se mai inchid si ziarele. Vivat comunismul!!!

    Andreea

    RăspundețiȘtergere
  7. multam fain si pt vorbele frumoase si pentru sfaturi; chiar si pentru glume...
    dincolo de orice, ramane satisfactia ca totusi a insemnat si vestea un picut din presa locala.
    daniel vinca

    RăspundețiȘtergere
  8. oricum blog-ul tau contine titulatura de "vestea" deci vestea nu e moarta, vestea se transforma. asa ca-i dam bataie pe blog. nu ne oprim. iar ca sugestie, poate pui "capul" ziarului pe blog.

    //G.A.//

    RăspundețiȘtergere
  9. ..nu mai finanteaza "tatucu" cheltuielile personale de la streaptese si betiile de la "UNIC"...??? cam asa o sa arate sfirsitul pentru toate jigodiile si toti lingaii din "presa" nemteana...falimentul si reintoarcerea la locurile de origine (pt.VINCA la ZANESTI) si probabil un loc de cinste la crisma din sat unde o sa relateze cu mindrie cum au fost ei "ziaristi" !!! RUSINE SA VA FIE VOUA SI CELOR CE STAU IN SPATELE VOSTRU....!!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Anonimul asta dinaintea acestei postari e sigur vreun frustrat... sau vreo mimoza :)), sau vreo stripteuza:)); clar e ca e dezbracat de caracter...
    N-o fi Vinca asta vreun model de la panoul de onoare, dar eu, pe la Unic l-am vazut functionand normal; pe altii, in schimb, i-am vazut si beti si prosti...
    Si, din cate am vazut si pe la tv, Vinca nu a facut un secret sau o problema (nici nu avea de ce) ca e din Zanesti; chiar se lauda - uneori excesiv cu originea lui...
    Dar asa suntem noi; sa moara si capra vecinului...
    Cred ca asta care a postat inainte ori e specialist el in baut cu galeata sau cu borcanul ori e vreun complexat (poate invidios pe cariera lui Vinca) care se da mai catolic decat papa...
    Un sfat pt Vinca: nu te da batut, mergi mai departe!!!
    Eugen

    RăspundețiȘtergere
  11. intrebare intrebatoare:
    oare situatia financiara naspa care a determinat inchiderea ziarului VESTEA nu o fi avand legatura cu faptul ca Vlad Marcoci nu a castigat alegerile in colegiul 3 (Marcoci l-a avut in staful de campanie pe Vinca)?...
    ca asa e (si) in fotbal: cand nu ai rezultate, mai platesti, mai esti pedepsit...

    o albinutza

    RăspundețiȘtergere
  12. anonimule, esti dobitoc! atit am avut de spus. acum, cara-te. du-te dracului de bou. comunistule, psd-istule, boule!!! nu esti altceva decit o scursura din presa. securist-turnator! te-ai dat de gol nemernicule!
    cind ai sa ajungi la negrul de sub unghia de zanestean a lui vinca, poti expira duhoarea ta de mincator de taritze.

    RăspundețiȘtergere
  13. sunt unul care de o saptamana si ceva stia de asta,care isi reproseaza ca nu a putut sa-i fie alaturi pt o incurajare fata in fata,care va spune ca Daniel Vinca este si va fi un om de caracter.
    Hai Daniel...astept revenirea ta,asta e viata,priveste in fata...doar sti ca poti...HAI!

    TOT un Daniel

    RăspundețiȘtergere
  14. intotdeauna, "disparitia" unui ziar de pe piata e o pierdere. o voce in minus, care poate facea o diferenta. Imi pare rau pt Vestea, pentru Daniel si pentru echipa lui.

    Dar, am incredere, dat fiind ca Daniel este un SULAR, ca va birui din nou!!! (eu stiu ca sularii nu se lasa usor!!!) Nu e usor, dar va doresc revenire rapida in presa nemteana! Ca e nevoie...
    Stima!

    RăspundețiȘtergere
  15. Imi pare rau, Daniel. Dupa cum vezi, si eu am ramas (DEOCAMDATA - ca inca mai sper!) doar on line. Pe mine "m-a omorat" taxa forfetara.

    RăspundețiȘtergere
  16. imi pare rau pentru cele intamplate...tot raul spre bine...astept o VESTE buna....!!!

    RăspundețiȘtergere
  17. Iosub Robert, mai ai putin si-l iei la bataie pe Dan! Stai calm, nene!

    Sunt absolut de acord ca in timpuri noi adopti solutii noi sau iti dezvolti canalele de comunicare cu cititorul iar a avea si o varianta online a unui ziar e un imperativ.

    Totusi o dai inainte cu (a)politica fara sa argumentezi in vreun fel de ce e musai rau sa fii asociat politic sau, daca e o buba mare asocierea, de ce sa fie o problema obtinerea de venituri din reclama electorala.
    Da, sunt multe de argumentat pro/contra legat de mediul politic si de informatiile cu caracter politic din Romania. Dar nu justifica in nici un fel o atitudine anti atat de vehementa si in nici un caz nu inseamna ca acel ziar sufera de o lipsa de integritate sau ca informatiile produse sunt cu caracter politic.

    Eu cred ca tu ai ceva cu intreg mediul politic su cu sibiectul in sine, nu pot sa spun ca nu empatizez. Insa, daca revii la subiect, ziarul Vestea nu reprezenta un ziar politic iar afilierile jurnalistilor erau, din cate stiu, de natura personala si nu profesionala.

    Sunt de acord si cu faptul ca majoritatea ziarelor au mai multi cititori online decat in mediul traditional de raspandire a informatiei, insa - pastrand realitatea ca si punct de reper - ziarele inca sunt citite si offline si pentru un numar foarte relevant de oameni, informatiile aflate in acest mod sunt mai credibile iar fenomenul de lider de opinie este mult mai bine reprezentat de hartia scrisa decat de mediul online. Unde mai pui si ca majoritatea persoanelor trecute de 50 de ani nu folosesc Internetul ca si mijloc de informare.

    Adica dai pe langa...

    Iar ca profit, nu numai ca te inseli, dar nici nu-ti sprijini afirmatia pe ceva concret. Din publicitatea in presa scrisa se castiga mult mai bine decat din publicitatea in mediul online pe site-urile ziarelor. Daca e nevoie - iti fac o lista cu cartile si studiile potrivite, insa banuiesc ca cu putin efort ai putea gasi si tu cartile unor specialisti precum Gheorghe Farte (prof. univ. Iasi), Gheorghe Teodorescu (insomar), Petru Bejan (prof. univ. Iasi) si altii. Prin urmare, nu numai ca nu stii cat se castiga din publicitatea in presa scrisa romaneasca dar esti absolut sigur ca poti scoate cu mult mai mult profit din mediul online. Poate ai vreun secret de pr si marketing nestiut inca de publicitarii si presa romaneasca...

    Ca presa online pe Piatra Neamt e aproape de zero, iarasi iti dau dreptate. :) Asa facem noi, nemtenii, ne tragem site-uri ca e "cool" sau pentru ca "si ziarele mari fac asta".

    Cu toate astea, nici macar ziarele mari nu respecta o serie de cerinte elementare in ce priveste producerea si raspandirea de informatii in mediul online, iar lucrul cel mai demn de luat in seama e faptul ca produd informatie ca sa obtina profit si nu ca indeplineasca socopul real a unei publicatii de presa, informarea si "gardianul societatii de astazi".

    Si Dan, daca esti destept si orientat - ai sa apelezi, desigur, la Robert. Pentru ca el e specialist in toate domeniile si-ti poate recomanda cum sa te imbogatesti. Desigur, iti ofera si o perioada de gratie de 2 luni, ca sa vezi ca e "profi".
    Mie imi suna a "ti-am spus eu, nataraule! De ce nu m-ai ascultat? Bine c-ai patit ce ai patit!" si - pac! - oferta: te fac bogat si-ti cer profesionalism, seriozitate, sa lasi orice vederi politice si sa muncesti pe branci. Adica asa cum sunt eu. Ce sa-i faci, sunt un exemplu social, nu am incotro...

    RăspundețiȘtergere
  18. Iar mesajul, evident, nu este unul ostentativ, chiar daca pare astfel. Eu, de fapt, incerc sa te te trezesc, pentru ca pari amortit si lipsit de orientare. Eu te ajut. Iaca, intra pe site la mine, sa vezi cum rup gura targului sau suna-ma, am solutia perfecta pentru problema ta.
    Mai mult, iti intind o mana, pentru ca mi-s om tare bun. Asa sunt eu...

    Si, Dan, stiu ca esti jurnalist, dar o spun, ca de la profesionist la profesionist: daca se intampla sa intelegi, macar pe departe, notiunea "de dimineata in media trezestete (oops, am uitat o cratima, dar nu-i bai)" baga un contact la mandea, promit sa te fac OM MARE.

    E bun asa?

    RăspundețiȘtergere

liber la opinii si critici; injuratura insa stimuleaza cenzura!