3 mai 2009

perchezitii ilegale in supermarket-uri

Textul de mai jos nu e pentru cei care nu au intrat in viata lor intr-un magazin (mai big) dotat cu haidamaci care iti verifica marfa platita. E pentru cei care accepta umilitoarea situatie de a fi perchezitionati ilegal (de a le fi verificate bunurile din sacose, cosuri, caruturi). Marfurile respective, odata achitate le apartin deci controlarea lor reprezinta o perchezitie ilegala.
De ce au loc aceste perchezitii abuzive desi deasupra fiecarei case de marcaj exista camera de luat vederi? Simplu: prin aceste controale se incearca limitarea pagubelor produse de retelele de hoti care actioneaza in complicitate cu casierele.
Cum procedeaza acestia:
- hotul ia din raft produse ieftine (dar cu volum mare) si produse mai scumpicele
- la casa, casiera care ii este complice marcheaza produsele ieftine dar trece cu cititorul de pret pe langa codul de bare de pe produsul / produsele scumpe (fara a citi preturile respective si fara a le evidentia in factura)
- cand aseaza produsele in cos, asa-zisul client va ascunde produsele scumpe neplatite sub cele platite;
Ei bine, pentru a preveni furturile comise inclusiv de proprii angajati, marile magazine ii umilesc pe clienti. Este vorba de o maniera inadmisibila. O organizatie de protectia consumatorului din Franta a dat un astfel de BIG magazin in judecata si a castigat. Instanta a motivat ca orice control in marfurile achitate de client (deci devenite proprietatatea clientului) este o grava incalcare a proprietatii acestuia.

2 comentarii:

  1. Bun venit in blogosfera! Nu e greu, daca am putut eu, poate oricine. Si asa, de incurajare, o sa te trec la blogroll-ul meu ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. sarut-mana! chiar mi-am propus sa premiez, atunci cand blogul "va implini" 1.000.000 de comentarii pe "comentatorul nr un milion" si pe "primul comentator". asa ca berea (sau cafeaua) meritata e pusa deoparte! daniel

    RăspundețiȘtergere

liber la opinii si critici; injuratura insa stimuleaza cenzura!