15 mai 2009

Basescu a sarit la gatlejul lui Voronin

Prezent la Piatra Neamt (la o reuniune comuna a primarilor de municipii din Romania si Republica Moldova), presedintele Romaniei, Traian Basescu a criticat aspru abordarea administratiei Voronin.
Atat in discursul tinut in fata celor peste 300 de primari (de municipii din Romania, de municipii si orase din Moldova dar si din comunele jud Neamt) cat si in declaratiile date apoi jurnalistilor, Basescu l-a cravasat serios pe comunistul Voronin.
Presedintele Romaniei a vorbit despre santajul administratiei moldovene care conditioneaza "micul trafic de frontiera" de semnarea unui "acord de granita", un fel de tratat bilateral care ar consfinti suplimentar total actualitatea politica de azi.
"Intr-un context mai larg sunt de neinteles reticentele si conditiile puse de Guvernul de la Chisinau in problema micului trafic de frontiera cu Romania" referindu-se la faptul ca administratia Moldovei conditioneaza rezolvarea problemei micului trafic de acordul de frontiera.
"Sunteti aici peste 80 de reprezentant ai administratiei locale din Moldova. Cine isi imagineaza ca un sef al statului roman va semna un tratat prin care sa consfinteasca Pactul Ribentropp - Molotov? Numai o mint care nu intelege ce inseamna responsa ilitatea sefului statului roman", a clamat Basescu in aplauzele audientei.
Basescu a mai adaugat ca demersurile autoritatilor romane de a acorda cetatenia romana basarabenilor care au pierdut abuziv aceasta cetatenie si urmasilor lor vor continua si ca este vorba "de un proces pe care nu il negociem cu nimeni".
"Chiar daca ne desparte o frontiera, chiar daca suntem doua state independente, romanii nu vor inceta sa creada ca moldovenii sunt fratii lor", a subliniat presedintele Basescu.

Basescu a sosit vineri la Piatra Neamt cu elicopterul, pe la ora ora 10. Circulatia din Piatra Neamt (municipiu mic cu strazi tot mici) a fost afectata pret de cateva ore de masurile de securitate luate, care au presupus si inchiderea Pietei Stefan cel Mare (dintre Hotelul Ceahlau si Sediul CJ).
Reuniunea comuna a primarilor romani si moldoveni are ca tema administratia locala, parteneriate bilaterale pentru atragerea fondurilor de finantare a unor proiecte. Aceasta reuniune are loc timp de doua zile si a fost organizata de Ministerul de Externe in parteneriat cu mai multe institutii printre care si Primaria Piatra Neamt (condusa de primarul Gheorghe Stefan) si Consiliul Judetean Neamt (presedinte Vasile Pruteanu).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

liber la opinii si critici; injuratura insa stimuleaza cenzura!